Apple organiseert evenement voor iPhone 6S op 9 september

By | 29 augustus 2015

Het staat nu vast: de iPhone 6S gaat op 9 september aanstaande gepresenteerd worden door Apple. Hoogstwaarschijnlijk presenteert het bedrijf dan een iPhone 6S, de iPhone 6S Plus, een nieuwe iPad en een nieuwe versie van Apple TV. Het evenement vindt plaats in San Fransisco, om 19.00 uur Nederlandse tijd. Verwacht wordt dat de eerste iPhone 6S abonnement medio september afgesloten kunnen worden.

Siri

Op de uitnodiging staat het volgende vermeld: ‘Hey Siri, give us a hint”. Wanneer je vervolgens Siri op jouw iPhone 6 vraagt naar het evenement grapt Siri: “Kijk zelf maar naar de geruchten, dat doe ik ook altijd”.

iphone_6_1-still0031[1]

iPhone 6S onthulling

Verwacht wordt dus dat de iPhone 6S en de iPhone 6S Plus aangekondigd zullen gaan worden. De iPhone 6S heeft volgens de laatste geruchten exact hetzelfde uiterlijk als de reguliere iPhone 6, echter heeft de iPhone 6S wel een sterkere behuizing gekregen, waardoor een nieuwe bendgate volledig uitgesloten zal zijn. Uiteraard bevat de nieuwe iPhone ook veel interne verbeteringen.

4K camera voor de iPhone 6S

Enkele interne verbeteringen zijn een snellere chip, een drukgevoelig (‘Force Touch’) scherm die ook in de Apple Watch te vinden is, en een verbeterde camera. Mogelijk heeft de 6S een 12 megapixel ultra hd-camera. Dit zijn een een stuk meer megapixels dan de 8 megapixels die nu in de iPhone 6 toestellen zit. Ook de video’s zouden in ultra hd gefilmd worden met een iPhone 6S toestel. Daarnaast wordt ook de selfie camera fors verbeterd. De selfiecamera zou een betere sensor krijgen, en betere foto’s maken in donkere omstandigheden doordat het scherm van het toestel dan snel en kort oplicht. Over de prijs is nog niets bekend, maar mogelijk krijgt de nieuwe iPhone dezelfde nieuwprijs als dat de iPhone 6 had.

iPhone 6C

iPhone 6C

Volgens 9to5Mac wordt er nog geen iPhone 6C aangekondigd op het evenement. Wel zou het toestel in ontwikkeling zijn. Mogelijk is de iPhone 6C nog niet klaar voor de verkoop.

Rate this post