Apple lanceert 10.2: dit zijn de belangrijkste veranderingen

By | 13 december 2016

Apple heeft vandaag iOS 10.2 gelanceerd. Om de update te kunnen ontvangen dien je minsten over een iPhone 5 of iPad van de vierde generatie te beschikken. Je kan de update downloaden door naar de instellingen van je iPhone te gaan. Daar kun je via de knop Algemeen kiezen voor een software-update om de nieuwste versie van iOS te downloaden en te installeren. Wanneer je de voorwaarden hebt geaccepteerd, zal de installatie automatisch starten. Indien je de update nog niet ziet verschijnen bij de instellingen, moet je nog even geduld hebben. Gebruikers krijgen gefaseerd de mogelijkheid om de update te downloaden.

iOS

iOS 10.2 is een belangrijke update

In iOS 10.2 zitten een hoop nieuwe functies verwerkt en verschillende oplossingen voor problemen vervat. Ook wordt er verwacht dat de update diagnostische mogelijkheden bevat, zodat Apple kan achterhalen waarom de batterij van sommige iPhone 6S-toestellen zomaar uitvalt. Het bedrijf liet eerder al weten dat er tijdens de assemblage batterijcomponenten te lang aan lucht waren blootgesteld, met een slechte autonomie van de batterij tot gevolg. Het kan echter ook een softwarematige fout zijn, aangezien de problemen pas na een update van iOS 10 leek te ontstaan.

Mogelijkheden van iOS 10.2

Maar wat biedt iOS 10.2 nog meer? De eerste nieuwe functie die Apple belooft is een tv-app die een manier biedt om op één plek al je tv-programma’s en films uit diverse videoapps te bekijken (helaas alleen nog bruikbaar in de VS). Verder heeft Apple honderden nieuwe emoji’s toegevoegd voor gezichten, voedsel, dieren, sport en beroepen. Ook heeft Apple verbeterde stabilisatie en hogere beeldsnelheid voor Live Photos naar iOS 10.2 gebracht. Tot slot heeft Apple de ondersteuning voor RAW-digitale camera’s uitgebreid.

Wil je een muzieknummer opnieuw beluisteren op jouw iPhone? Voortaan kun je naar boven vegen om eenvoudig toegang te krijgen tot ‘Shuffle’, ‘Herhaal’ en ‘Volgende’. In de News-apps zullen voortaan artikels die je voor later hebt bewaard, staan in het nieuwe gedeelte ‘Saved’. Hiermee kun je dus handig enkele belangrijke berichten bewaren.

Rate this post