Apple kondigt iPhone 6S en iPhone 6S Plus officieel aan

By | 10 september 2015

Apple heeft inmiddels de iPhone 6S en iPhone 6S Plus officieel aangekondigd tijdens het Apple-event dat gisterenavond werd gehouden in San Fransisco, 19.00 uur Nederlandse tijd. In dit artikel lees je van alles over de specificaties, het uiterlijk (de verschillende kleuren) en de mogelijkheden van de iPhone 6S en iPhone 6S Plus.

iPhone 6S

iPhone 6S uiterlijk

Tijdens de presentatie bleek ten eerste dat het uiterlijk van de iPhone 6S eigenlijk overeenkomt met het uiterlijk van de iPhone 6 die vorig jaar september op dezelfde dag (9 september) werd aangekondigd. De behuizing ziet er dus hetzelfde uit, wel is de nieuwe iPhone 6S niet verkrijgbaar in drie maar zelfs vier verschillende kleuren. Naast een Space Gray, Gold en Silver uitvoering, wordt de 6S ook in een Rose Gold uitvoering uitgebracht. Deze iPhone 6S zal dus een trendy rosegouden kleur hebben. Hoewel de behuizing er hetzelfde uit ziet, is de behuizing van een nieuw soort aluminium gemaakt (een zelfgemaakte legering). Het scherm is tevens voorzien van een nieuw soort Ion-X-glas. Het is dus geen saffierglas, maar het zou wel weer een stuk sterker en meer krasbestendig zijn dan de reguliere iPhone 6.

iPhone 6S kleuren

3D Touch

Verschillende geruchten voorspelden het al; de iPhone 6S zou worden voorzien van ‘Force Touch’. De nieuwe toestellen worden inderdaad voorzien van een drukgevoelig scherm, maar Apple heeft het de naam ‘3D Touch’ gegeven. Deze drukgevoelige techniek zorgt ervoor dat er meer functies kunnen worden gebruikt door hard of juist zacht op het scherm te drukken. Dit komt bijvoorbeeld uitstekend van pas bij het uitvoeren van snelle acties. Een andere functie is bijvoorbeeld Peek en Pop. Heb je bijvoorbeeld je mail geopend op je iPhone, dan kun je met een lichte druk (Peek) kijken wat er in het bericht staat vermeld. Met een hardere druk (Pop) kun je andere handelingen uitvoeren, zonder het bericht daadwerkelijk te openen. Ook op Instagram zal de Peek en Pop functie erg handig zijn.

iPhone 6S 3D Touch

Interne veranderingen

Andere interne veranderingen zijn bijvoorbeeld een snellere A9-chip met M9-bewegingschip. Het betreft dus een gloednieuwe A9-chop. Het is een snellere processor (70 procent sneller dan de A8, grafisch gezien zelfs 90% sneller). Verder krijgt de iPhone 6s (Plus) een verbeterde camera met maar liefst 12 megapixels en 4K-video ondersteuning. De eerdere iPhone-toestellen hadden allen nog een 8-megapixel camera. Autofocus van de camera is tevens verbeterd, en er zijn 50 procent méér pixels dan voorheen. Dit alles leidt tot schitterende afbeeldingen die tijdens de presentatie ook werden getoond. Ook de ‘selfie-camera’ aan de voorzijde is flink verbeterd, het bevat 5-megapixels mét een Retina-flitser en True Tone, waardoor de selfies mooier en scherper worden dan ook, ook in meer donkere omstandigheden. Het scherm wordt namelijk 3x sterker verlicht dan normaal, waardoor de belichting verbeterd.

iPhone 6S camera

iPhone 6S & iOS 9

De iPhone 6s en iPhone 6s Plus worden standaard geleverd met de nieuwste versie van het besturingssysteem iOS; iOS 9. iOS 9 bevat bijvoorbeeld een batterijbesparende modus en er zijn veel verbeteringen voor bestaande apps. Ook is Siri flink verbeterd.

iPhone 6S Prijs en release

De iPhone 6S en iPhone 6S Plus worden waarschijnlijk even duur als hun voorgangers. Dit betekent 699 voor het 16GB model, 799 voor het 64GB model en 899 voor het 128GB model. Het kan echter ook zijn dat de prijzen €50 duurder worden, dit is nog niet helemaal duidelijk.

apple-iphone-6s-live-_2295[1]

iPhone 6S abonnement, wanneer af te sluiten?

De nieuwe toestellen zijn vanaf 25 september verkrijgbaar in de eerste groep van 25 landen. Reserveren is vanaf 12 september mogelijk. Helaas zal de telefoon in Nederland en België enkele weken later verschijnen. Een officiële releasedatum voor Nederland is helaas nog niet bekend gemaakt. Bij verschillende webwinkels is het al wel mogelijk een iPhone 6S Plus of iPhone 6S abonnement af te sluiten, die op de dag van de release zal in gaan. Op onze homepage zetten wij de top 10 iPhone 6S aanbiedingen voor je op een rijtje.

iPhone 6S reserveren

Wil je de iPhone 6S reserveren in Nederland? Je ontvangt het toestel met of zonder abonnement dan op de dag van de release in Nederland. Bekijk onze homepage voor de reserveringsmogelijkheden.

Voorgangers iPhone 6

Rate this post