‘Apple kiest pas in 2017 voor de naam iPhone 7’

By | 26 juli 2016

De verwachting is dat de aankomende iPhones net als voorgaande jaren in september worden aangekondigd, maar mogelijk zou Apple er dit maal niet voor kiezen om de volgende iPhone de ‘iPhone 7‘ te noemen. Apple koos er voorheen altijd voor eens in de twee jaar een nieuwe serie te introduceren, maar het bedrijf heeft er naar verluidt voor gekozen om dit te wijzigen naar eens in de drie jaar.

iphone 7

iPhone 7 en iPhone 7 Plus in 2017?

De laatste geruchten wezen er al op dat de aankomende iPhone onder de motorkap niet zoveel verschilt van de huidige iPhone 6S en iPhone SE. Volgens Chinese bronnen heeft het bedrijf daarom gekozen voor een andere naam, omdat de introductie van een nieuw model met eigenlijk heel weinig veranderingen, niet goed zou worden ontvangen bij de consument.

iPhone 6SE en 6SE Plus

De Chinese bronnen uit de Chinese toeleveringsketen van Apple, zouden verpakkingen en labels hebben gezien waarop de namen ‘iPhone 6SE’ en ‘iPhone 6SE Plus’ vermeld stonden. In hoeverre deze bronnen betrouwbaar zijn, moet mogelijk om en nabij 12 september 2016 duidelijk worden. Op die datum zou Apple het nieuwe toestel introduceren. Enkele analisten betwijfelen de berichtgeving, aangezien een line-up met de iPhone 6S, iPhone SE, en iPhone 6SE niet duidelijk uit elkaar te houden is voor de consument.

Specificaties nieuwe model

De aankomende iPhone krijgt waarschijnlijk hetzelfde ontwerp als de iPhone 6/6S-serie, afgezien van de aangepaste antennestrepen die niet langer horizontaal over het toestel lopen, een dubbel camera (achter) en beide modellen zouden zonder 3,5mm-koptelefoonaansluiting werken. Verder zou het toestel worden voorzien van een snellere A10-processor, een grotere accu en minimaal 32GB geheugen voor het instapmodel. Verder zou het nieuwe toestel ook een nieuwe kleur krijgen, die donkerder is dan de space gray kleur die we nu kennen.

Rate this post