Apple erkent accuproblemen iPhone 6S

By | 8 december 2016

Apple erkent dat er een probleem is met een deel van de iPhone 6S toestellen. Een aantal van deze iPhone 6S toestellen, voornamelijk geproduceerd in september en oktober 2015, heeft een niet goed functionerende accu. Zo zouden deze toestellen zomaar uitvallen. Apple gaat de accu’s nu kosteloos vervangen.

iphone 6s

Klein aantal iPhone 6S exemplaren

Zoals gezegd gaat het Apple om een klein aantal exemplaren dat is geproduceerd in september en oktober vorig jaar. Die exemplaren zijn herkenbaar aan het serienummer. Op een speciaal door Apple opgezette pagina kun je controleren over jouw iPhone 6S in aanmerking komt voor een geheel nieuwe accu, gratis geplaatst door Apple in bijvoorbeeld één van de Apple Stores.

De haperende accu levert vooral vervelende uitvalklachten op, terwijl de accu eigenlijk nog helemaal niet leeg is. Apple heeft benadrukt dat het geen gevaar oplevert voor de veiligheid van telefoons en er is dus geen explosiegevaar. Niet onbelangrijk om dat te vermelden, want Samsung Galaxy Note 7-gebruikers hadden daarmee eerder wel te maken.

Tweede keer

Het is volgens de technologiesite Tweakers de tweede keer binnen een week dat Apple een reparatieprogramma opstart voor een hardwareprobleem bij iPhones. Vrijdag kwam de fabrikant met een reparatieprogramma voor problemen met de touchscreen-controller in sommige exemplaren van de iPhone 6 Plus. Deze reparatie kostte Apple 167 euro maar was gratis voor de gedupeerde eigenaren van de iPhone 6 Plus.

Wil je controleren of jouw iPhone 6S ook in aanmerking komt voor het reparatieprogramma van Apple? Hier kun je controleren of jouw accu ook vervangen moet worden.

Rate this post