‘Apple brengt eind maart de iPhone 5se uit’

By | 23 januari 2016

iphone 6sHoewel eerdere geruchten suggereerden dat er een kleinere versie van de iPhone 6S werd uitgebracht, beter bekend als de iPhone 6C, komt Apple met een speciale editie van de iPhone 5S. Dat meldt de betrouwbare website 9to5mac vandaag op basis van anonieme bronnen. De website meldt dat de naam van de nieuwe iPhone mogelijk de ‘5e’ of ‘5se’ wordt. De naam ‘se’ zou staat voor special edition, de naam ‘e’ zou staan voor ‘enhanced’. Welke naam het exact gaat worden kan de website dus nog niet met zekerheid zeggen.

Release iPhone 5se

9to5mac meldt dat de iPhone 5se een 4-inch scherm krijgt, en eind maart of begin april verkrijgbaar zal zijn. Het uiterlijk van de nieuwe iPhone zou vergelijkbaar zijn met de iPhone 5 die in 2013 op de markt kwam.

5se vs iPhone 6S

De iPhone 5se is uitgerust met A8 en M8-chips, aldus de bronnen. Daarnaast heeft de 5se net als de iPhone 6S een 8 megapixel camera, met aan de voorzijde een 1,2 megapixel camera.

Twee kleuren zilver

De iPhone 5se zal naar verluid verkrijgbaar zijn in twee soorten zilver, grijs en rosé goud. In tegenstelling tot de laatste geruchten over de iPhone 7 die melden dat het toestel geen koptelefoon aansluiting zal krijgen, zou de 5se wel een koptelefoon aansluiting krijgen in de vorm van een 3,5 mm jack. Het toestel zal geen 3D Touch bevatten zoals bij de iPhone 6S wel het geval is.

 

Rate this post