‘Accuproblemen iPhone 6S groter dan Apple wil toegeven’

By | 6 december 2016

De batterijproblemen rondom de iPhone 6S en iPhone 6 zijn mogelijk groter dan Apple wil toegeven. Dat zegt de China Consumers Association, een Chinese belangenorganistatie voor consumenten, schrijft Quartz. Volgens de organisatie hebben niet alleen de iPhone 6S, maar ook de iPhone 6, iPhone 6 Plus en de iPhone 6S Plus te kampen met batterijproblemen. Zo zouden ook veel consumenten met deze toestellen te maken hebben met een uitvallende batterij.

iphone 6s accu

‘Klein aantal iPhones’

Volgens Apple zelf gaat het om een ‘klein aantal iPhones’ dat door de problemen onverwacht uitvalt. De getroffen telefoons zijn volgens het bedrijf geproduceerd in september en oktober 2015. Gebruikers van een getroffen iPhone 6S kunnen de batterij gratis laten vervangen door Apple, bijvoorbeeld bij een van de Apple Stores in Nederland. Maar de China Consumers Association wil dat het bedrijf ook erkent dat andere modellen van de iPhone 6 te maken hebben met accu-problemen. Daarnaast wil de organisatie dat Apple meer informatie over de problemen geeft. De problemen zouden volgens hen namelijk niet alleen veroorzaakt kunnen worden door een uitvallende batterij.

Probleem in de software?

Volgens de organisatie kan het haast niet zo zijn dat het dus alleen aan de accu ligt. Volgens hen zou is het goed mogelijk dat de nieuwe iOS 10.1.1 update voor de problemen zorgt. Volgens beta-testers zou het probleem zich nog steeds voordoen in de beta-versie van iOS 10.2.

Veel gebruikers klagen dat hun telefoon zou uitvallen zodat het batterijpercentage rond de dertig procent ligt. Naast de verschillende modellen van de iPhone 6 zou ook een aantal telefoons van de iPhone 5S en iPhone SE met deze problemen te kampen hebben. Waarschijnlijk geeft Apple op de korte termijn meer duidelijkheid of het accuprobleem naast de iPhone 6S ook bij andere toestellen voorkomt.

Rate this post