‘Accupercentage iPhone 6S blijft bij sommige gebruikers hangen’

By | 18 januari 2016

iphone 6s gratisSommige iPhone 6S (Plus) gebruikers maken het momenteel mee; net stond je batterij nog volop in het groen, en opeens valt de iPhone 6S uit en is de accu blijkbaar toch leeg. Heb je soms ook het idee dat er weinig klopt van het percentage batterij dat er nog over is voor jouw iPhone 6S? Dat zou heel goed kunnen, want Apple heeft namelijk vandaag verklaard dat er een bug is die ertoe leidt dat de status van de batterij niet correct wordt geüpdatet, en soms op een bepaald percentage kan blijven hangen. Apple werkt hard aan een software-update, zodat deze bug snel verdwijnt.

Probleem accu iPhone 6S

Met de accu van de iPhone 6S is volgens Apple niets mis, maar het bedrijf kan nog niet verklaren hoe dit fenomeen optreedt. Mogelijk heeft het probleem te maken met verschillende tijdzones. Het gaat vooral mis wanneer je handmatig de tijd van de iPhone 6S aanpast. Ook als je reist tussen verschillende tijdzones, treedt dit probleem eerder op. Niet erg handig. Zeker wanneer je onderweg bent wil je precies weten hoelang je nog precies gebruik kunt maken van de mobiele telefoon.

Apple support

Op de supportpagina legt Apple uit wat je kunt doen als je batterijpercentage blijft hangen. Doorloop dan de volgende stappen. Ga naar Instellingen>Algemeen>Datum en tijd. Zet de slider achter de optie ‘Stel automatisch in’ op groen. Iedere keer wanneer dit probleem optreedt, zou je dit opnieuw moeten doen.

iOS 9.3 zorgt voor de oplossing

Apple verklaart dat het bedrijf waarschijnlijk de oplossing van het probleem zal inpassen in de volgende iOS 9.3-update. Tot die tijd kun je van de bovenstaande handeling gebruik maken wanneer het batterijpercentage blijft hangen.

Rate this post