‘Accu iPhone SE beter dan accu van de iPhone 6S’

By | 30 maart 2016

De iPhone 6S heeft ten opzichte van de iPhone SE nog altijd de betere specificaties, maar de iPhone 6S scoort niet op alle punten beter dan het nieuwe budgettoestel van Apple. Zo zou het nieuwe toestel een veel betere accuduur hebben dan de iPhone 6S en de Samsung Galaxy S7, zo blijkt uit onderzoek van The Wall Street Journal.

Accuduur iPhone SE

Een veelgehoord kritiekpunt op met name de wat oudere iPhones is dat de accu steeds vrij snel leeg loopt. Maar de iPhone SE belooft verbetering. Volgens The Wall Street Journal is de accuduur van de iPhone SE een ‘belangrijke nieuwe feature’. Tijdens de test ging de SE ongeveer 10 uur mee op een volle lading. Daarmee hield het toestel het 2 uur langer vol dan de iPhone 5S en iPhone 6S. Ook is dat drie duur langer dan de Samsung Galaxy S7.

iphone se

Langere accuduur door 4-inch scherm

Dat de accu van de iPhone SE langer mee gaat, heeft grotendeels te maken met het kleinere 4-inch scherm. De 6S is met een 4,7 inch scherm en stuk groter en dat scheelt blijkbaar al snel 2 uur aan accuduur. Daarnaast ligt ook de resolutie van het iPhone SE-display lager met 1136 bij 640 pixels tegenover 1334 bij 750 pixels bij de iPhone 6S. Ook heeft het toestel geen 3D Touch.

iPhone SE abonnement

De iPhone SE is de eerste 4-inch iPhone die Apple op de markt brengt sinds de 5S. Het design lijkt precies op de 5S, maar intern heeft de SE veel weg van de iPhone 6S. Het iPhone SE abonnement is nu al te reserveren bij verschillende aanbieders in Nederland. De telefoon wordt volgende week bij je afgeleverd wanneer je nu besluit de iPhone SE te reserveren.

Rate this post