‘Accu iPhone 7 verbeterd ten opzichte van iPhone 6S’

By | 19 juli 2016

Volgens de laatste geruchten lijkt het er op dat de aankomende iPhone 7 wordt voorzien van een grotere accu dan de accu die zich momenteel in de iPhone 6S bevindt. Het verschil is volgens OnLeaks, het Twitter-account van de bekende lekker Steve Hemerstoffer, niet zo groot. Toch zou de verbeterde accu wel voor een merkbare verbetering kunnen zorgen.

Accu van de iPhone 7

De nieuwe iPhone 7 wordt volgens OnLeaks voorzien van een accu met 1715 mAh-accu. Een verschil van 14 procent dus met de iPhone 6S, dat er mogelijk voor gaat zorgen dat de accu van de smartphone langer meegaat dan nu met de iPhone 6S mogelijk is. Hemmerstoffer houdt wel een slag om de arm, want hij zegt erbij dat de informatie niet 100 procent betrouwbaar is. Eerder dit jaar verschenen er al enkele geruchten waarbij werd gemeld dat de iPhone 7 een grotere accucapaciteit zou krijgen. Toen was er echter niet bekend hoe groot de accu daadwerkelijk zou gaan worden.

iphone 7 accu

iOS 10

Naast de hogere mAH-accu die waarschijnlijk voor een kleine merkbare verbetering gaat zorgen, kan Apple de accuduur van de iPhone 7 wellicht ook verbeteren door iOS 10 verder te optimaliseren. iOS draait standaard op de nieuwe iPhone 7. Daarnaast is het aannemelijk dat de nieuwe processor, een A10-chip, wat minder energie zal gaan verbruiken dan zijn voorganger (A9-processor in de iPhone 6S). Of de iPhone 7 Plus ook wordt voorzien van een 1715 mAh-accu, is nog niet bekend.

Naast deze geruchten over de accu meldt OnLeaks dat de iPhone 7 waarschijnlijk ook wordt voorzien van meer opslagruimte. Waar het instapmodel van de iPhone 6S en iPhone 6S een 16GB opslagruimte hadden, zou dit bij de iPhone 7 worden verdubbeld naar 32GB. Dat is goed nieuws, want in de praktijk blijkt de 16GB-uitvoering van de iPhone 6S erg beperkt te zijn qua opslagruimte. Veel gebruikers melden dat hun geheugen vol zit, terwijl het niet mogelijk is het geheugen uit te breiden. Verder meldt OnLeaks net als veel andere goed ingevoerde bronnen dat de iPhone 7 verder veel zou lijken op de iPhone 6S, zowel qua design als qua specificaties.

Rate this post