‘Aankomende iPhone gaat nieuw verkooprecord vestigen’

By | 15 juni 2016

Analisten van BMO Capital Markets voorspellen dat de aankomende iPhone 7 gaat zorgen voor een verkooprecord. De iPhone 6S zorgde afgelopen jaar niet voor een nieuw record, aangezien het jaar daarvoor de iPhone 6 vaker over de toonbank ging. De verwachtingen voor de iPhone 7 zijn echter minder hoog; veel analisten verwachten dat er eigenlijk maar weinig vernieuwingen doorgevoerd worden door Apple. Toch wijzen andere statistieken er op dat er mogelijk een verkooprecord aan zit te komen. Volgens een analyse van BMO Capital Markets zijn er namelijk meer mensen dan ooit die een iPhone van twee jaar of ouder hebben.

oudere iPhones

Oude iPhones

Het is een logische conclusie dat het aantal iPhone verkopen samenhangt met de hoeveelheid mensen met een (te) oud model. Deze consumenten zijn immers meer geneigd om een nieuw iPhone-model te kopen dan mensen met bijvoorbeeld een iPhone 6 of iPhone 6S.

Cijfers uit het verleden bewijzen deze conclusie: in de periode na de iPhone 6-release (eind 2014 t/m begin 2015) werden er meer iPhone-toestellen verkocht dan een jaar later bij de release van de iPhone 6s. In de periode van de iPhone 6 had ongeveer 23% van de iPhone-bezitters een toestel van twee jaar of ouder, terwijl dit bij de iPhone 6s op slechts 19% lag. In september 2016 is één op de vier iPhones ouder dan 2 jaar, en mogelijk dus aan vervanging toe. Dit komt neer op een potentieel publiek van maar liefst 120 miljoen mensen die een upgrade zouden overwegen.

iPhone 7

Ook Apple zelf verwacht weer een verkooprecord voor de aankomende iPhone 7. Apple heeft haar leveranciers al gevraagd om zich voor te bereiden op de lancering van de iPhone 7 met aantal die hoger liggen dan in de afgelopen twee jaar. Het bedrijf moet in het eerste financiële kwartaal van 2017 (oktober 2016 tot en met december 2016) meer dan 75 miljoen iPhone-toestellen verkopen om een nieuw verkooprecord te vestigen. Volgens schattingen komt dit aantal dan uit op zo’n 80 miljoen toestellen, waarvan 75% de iPhone 7 betreft. Het bedrijf zou nu al tussen de 72 en 78 miljoen exemplaren van de iPhone 7 besteld hebben.

Rate this post