‘Aandeel iPhone 7 groeit na lancering sneller dan iPhone 6S’

By | 1 november 2016

De iPhone 7 is nu zo’n anderhalve maand beschikbaar in de eerste groep landen, waaronder Nederland. Aangezien Apple zelf nog geen verkoopcijfers heeft vrijgegeven, is het interessant om te kijken hoe het ervoor staat met het aandeel iPhone 7 ten opzichte van andere iPhone-modellen, zoals de iPhone 6S. Twee weken na de release had de iPhone 7 de iPhone SE reeds ingehaald: 3,6% van de iPhone-bezitters had op dat moment een iPhone 7, tegenover 2,6% van de iPhone-bezitters een iPhone SE. Dat blijkt uit cijfers van onderzoeksbureau Localytics.

iphone 7 plus

iPhone 7 groeit snel

De cijfers laten tevens zien dat dat de nieuwe iPhone 7 in de eerste twee weken na de lancering sneller groeide dan de iPhone 6S een jaar geleden. De iPhone 6S wist namelijk een aandeel van 2,6% te behalen in de eerste twee weken na de lancering. Toch deed de iPhone 7 het in de eerste twee weken nog niet zo goed als de iPhone 6 twee jaar geleden. De iPhone 6 wist namelijk in hetzelfde tijdsbestek een marktaandeel van 4% te behalen.

Hoewel uit deze cijfers blijkt dat de iPhone 7 het in de eerste twee weken na de lancering een stuk beter deed dan de iPhone 6S, moet je niet vergeten dat de iPhone 7 al vanaf de eerste week in veel meer landen verkrijgbaar was. Naast de grote landen Verenigde Staten, Duitsland en Verenigd Koninkrijk, verscheen het toestel ook direct in landen als Nederland, België, Italië en andere landen waar de nieuwe iPhone normaal gesproken pas later werd gelanceerd. Mogelijk heeft Apple hier bewust voor gekozen om de eerste verkoopcijfers positiever over te laten komen.

iPhone 7 vs iPhone 7 Plus

Onderzoeksbureau Loyalitics heeft ook uitgezocht welk model van de iPhone 7 het meest populair is; de reguliere iPhone of de grotere en duurdere iPhone 7 Plus. Hieruit blijkt dat veruit de meest consumenten kiezen voor de iPhone 7 (2,7% van het marktaandeel) boven de iPhone 7 Plus (0,9% van het marktaandeel).

Verder blijkt uit het onderzoek dat iOS 10 iets achter loopt op iOS 9 in de eerste twee weken na de release van het nieuwe besturingssysteem. Twee weken na het verschijnen van iOS 10 (op 13 september), stond het besturingssysteem op 40% van de toestellen geïnstalleerd. Bij iOS 9 was dit nog 47%. Localytics heeft voor al deze cijfers meer dan 70 miljoen iOS-toestellen geanalyseerd door mobiele websites en apps.

Rate this post