70% van de Apple gebruikers heeft iOS 9

By | 2 december 2015

Enkele maanden geleden kwam iOS 9 naar buiten, beschikbaar voor alle gebruikers van de Apple producten. Deze nieuwe update is in goede aarde gevallen bij zeventig procent van de gebruikers. Het komt erop neer dat drie op tien gebruikers nog steeds gebruik maakt van een verouderde versie van het besturingssysteem.

iOS 9

Verouderde versies nog steeds populair

De cijfers zijn door Apple zelf naar buiten gebracht, gebaseerd op de informatie uit de App Store. Begin september kwam de iOS 9 op de markt, binnen zeven dagen tijd was het vernieuwde besturingssysteem door vijftig procent van de gebruikers gedownload. Hoewel nu zeven op tien Apple klanten met veel plezier gebruik maken van iOS 9, zijn er nog steeds Apple apparaten die werken op een verouderde versie. Ruim twintig procent van de Apple producten draait nog steeds op iOS 8, het overige aantal op een nog oudere versie van het besturingssysteem.

Welke toestellen kunnen gebruik maken van iOS 9?

Bij de mobiele telefoons van Apple, kan er vanaf de iPhone 4S gebruik worden gemaakt van iOS 9. Bij de iPad kan dat vanaf de iPad 2, bij de Touch kan het vanaf de vijfde generatie. De nieuwste iPhones (iPhone 6, iPhone 6S en iPhone 6S Plus) zal direct na aankoop, het nieuwste besturingssysteem worden gedownload.

Dat (maar) zeventig procent van de Apple klanten op dit moment gebruik maakt van iOS 9, is deels te baseren op de oudere modellen. Mocht je in het bezit zijn van een zwaar verouderd Apple toestel, dan kan de nieuwste update niet worden gedaan.

Voordelen van iOS 9

Net zoals elke andere update, heeft ook de iOS 9 enkele voordelen. De nieuwe update geeft de gebruikers de kans op iCloud Drive, Proactive en WiFi Assist te gebruiken. Het is overigens wel noodzaak om een update te doen, wanneer er gebruik gemaakt zal worden van de Apple Watch!

Rate this post