Samsung Galaxy S7 vs iPhone 6S Plus; welk toestel is sneller?

By | 10 maart 2016

Samsung heeft recentelijk de Samsung Galaxy S7 en de Samsung Galaxy S7 Edge uitgebracht, en Samsung laat graag de cijfertjes zien: meer pixels dan de iPhone, meer geheugen, enzovoorts. Maar is de Galaxy S7, die een stuk ‘nieuwer’ is dan bijvoorbeeld de iPhone 6S en iPhone 6S Plus, wel beter? Wat de cijfers werkelijk betekenen, bewijst het praktisch gebruik van de verschillende toestellen.

iphone 6s plus

Samsung Galaxy S7 vs iPhone 6S

De Samsung Galaxy S7 heeft 4GB RAM, dat is twee keer meer dan de iPhone 6S en vier keer meer dan de iPhone 6, die ‘slechts’ 1GB RAM geheugen heeft). Apple countert de argumenten van Samsung altijd, door te stellen dat het niet om het aantal GB RAM gaat, maar om de optimalisatie van hardware en software. Apple stelt hierin de beste te zijn. Doordat iOS perfect aansluit op de krachten van de A9-processor (en omgekeerd), worden de allerbeste prestaties geleverd.

Een online bedrijf heeft een zorgvuldig onderzoek uitgevoerd, waarin een gebruikerstest wordt gedaan voor de Galaxy S7, de iPhone 6S Plus, de Nexus 6P en de Motorola Moto X Pure Edition. De toestellen werden allemaal teruggezet naar fabrieksinstellingen, en dezelfde apps werden vervolgens op de toestellen geïnstalleerd. Vervolgens start de gebruiker al deze apps een voor een voor de eerste keer op, en daarna wordt dit herhaald voor de al geladen apps. De tijd die dit alles kost, wordt gemeten.

[youtube=https://youtu.be/MQ8pTGCcW7A]

iPhone 6S Plus de grote winnaar

In de test komt de half jaar oude iPhone 6S Plus als overtuigende winnaar uit de bus. De Galaxy S7 had 2:00 nodig om de taken uit te voeren, tegenover 18 seconden van de iPhone 6S Plus. De Nexus had 2:02 nodig, de Motorola 2:16. Wanneer over een half jaar de iPhone 7 wordt uitgebracht met een A10-processor, dan zal Apple qua snelheid dus nog verder uitlopen op de Samsung Galaxy. De echte pluspunten die we nu zien bij de S7 (waterbestendig en een onderwater-camera) worden waarschijnlijk ook geïntegreerd bij de iPhone 7.

Rate this post